Tiszafüredi Népművészeti Alapítvány

Alapító okirat Közhasznúsági jelentés Mérleg beszámoló

Az alapítványt 1990-ben Dr. Beranek László hozta létre elsősorban azzal a céllal, hogy Tiszafüreden összefogja a népművészet és néphagyomány iránt érdeklődő gyermekek, felnőttek, illetve közösségeiket. Feladata még a népi kultúra értékeinek megismertetése, megőrzése, ápolása és terjesztése. Az évek során azonban kiteljesedett az alapítvány működési területe. Megalakulása óta kimagasló szerepe van Tiszafüred és egyben a Tisza-tavi régió kulturális életében, néphagyomány ápolásában. Fontos feladatának tartja, hogy a gyermekek és az ifjúság számára megfelelő alternatívát adjon a szabadidő hasznos és értékes eltöltéséhez. Gyermekek százainak nyújt élményt adó elfoglaltságot és egyben a közösségi életre, emberi tartásra is neveli őket.

Az alapítványunk tevékenyen részt vesz népművészeti táborok szervezésében, továbbképzések, versenyek rendezésében.

Az alapítvány fontosabb rendezvényei a jeles napokhoz, népszokásokhoz kötődnek. Ezen rendezvényeket minden évben rendszeresen megtartjuk. Szerencsére az elmúlt években a pályázati lehetőségek kihasználásával gazdag programokat tudtunk kínálni.

Támogassa alapítványunkat, hogy még többet tehessünk Tiszafüred és a Tisza-Tavi régió kulturális életéért és az itt élő fiatalok népművészeti értékekre, hagyományokra való neveléséért!

Bank: 70100011-11060981

Adószám: 19219031-1-16

Pátria Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
Tiszafüred